22 poze   12515 vizite

a-TRATAMENTE


Comentarii album • 4
BerceanuMarius 26 mai 2014  
PRODUSE SI ACCESORII PENTRU PORUMBEI
Raportează
raresboa 4 septembrie 2011  
1. DEPARAZITAREA INTERNA (limbrici, capillaria si tenia), + EXTERNA (paduchi, raie etc.)
Se va face cu ROMBENDAZOL SUPER (produs
cu actiune atat asupra parazitilor interni, cat si externi): doza ¼ – 1/5 comprimate / porumbel / zi, timp de 2 zile, individual sau pisat si amestecat in boabe care vor fi in prealabil, umezite cu apa sau cu ulei – tratament masal.
Voliera va fi deparazitata cu o solutie de ROMPARASECT (1 – 2 ml / l / apa) aplicata prin pulverizare si decontaminata cu o solutie de DECONTAMINOL (1%) sau PURSEPT.
Daca porumbeii au eliminat parazitii, tratamentul cu ROMBENDAZOL SUPER se va repeat peste 10 – 14 zile si apoi trimestrial.

2. PREVENTIA SI TRATAMENTUL COOCIDIOZEI
AMPROLIUM 20%, pulbere hidrosolubila, 2 g / l de apa / zi, timp de 5 zile, curativ sau preventiv, 1 g / l de apa / zi, timp de 2 – 3 zile, periodic.

3. PREVENTIA SI TRATAMENTUL TRICHOMONOZEI
FLAGELSTOP (pulbere hidrosolubila cu metronidazol si vitamina C), 10 g / 40 porumbei (2 l de apa) / zi, timp de 3 – 5 zile (preventiv), pana la 7 zile (curativ)…
… sau individual, COLUMBOVIOFORT comprimate: (2 cpr / zi, timp de 3 – 5 – 7 zile). Daca din apa din zona dvs. este dura, va sugeram sa administrati in plus
VITAMINA C pulbere (1 g / 2 l de apa) simultan cu FLAGELSTOP – ul.

4. TRATAMENTE PREVENTIVE CONTRA BACTERIOZELOR (E.COLI, SALMONELLA, MYCOPLASMA etc.)
Va sugeram sa administrati:
- DOXICICLINA 10% (2 g / l de apa / zi, timp de 3 -5 zile)
- sau OXITETRACICLINA 50% pulvis (1 – 2 g / l de apa / zi, timp de 3- 5 zile)
- sau FLUMEQUINOROM, 1 ml / l de apa / zi, timp de 3 – 5 zile
- sau OXIVIT, 2 g / l de apa / zi, timp de 3 – 5 zile.
ENROFLOXAROM – ul (Enrofloxacin), AVIANPROTECT TEN, AMOXINEOVIT, ENTEROGUARD M, LINCOSPECTROM etc. sunt produse antimicrobiene care ar trebui folosite doar in caz de nevoie, dupa efectuarea unor antibiograme si nu ca tratamente de rutina.

5. PREVENTIA PARAMIXOVIROZEI
Se va realiza cu vaccinul inactivat PARAMIXOVACOL (0.2 ml / porumbel, subcutanat) administrat imediat la intarcare si repetat apoi semestrial toata viata
pasarilor.
In viitorul apropiat, ROMVAC COMPANY S.A va lansa vaccinul mixt, apos, COLUMBOPOLIVAC S (vacin contra paramixovirozei si salmonelozei porumbeilor).

6. PREVENTIA DIFTEROVARIOLEI (varsat)
Se va realize cu vaccinul ROMPORPOX, administrat pe latura anteroexterioara a gambei prin badijonare, dupa o prealabila deplumare a foliculilor plumiferi.
Intre tratamentele sau chiar simultan, se va administra COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI, 20 de picaturi / l de apa / zi, timp de 3 – 5 zile sau individual, 1 picatura / pasare / zi.

Va sugeram administrarea
periodica de GLUCOVIT pulbere energizanta, in special in perioadele de stres (vaccinari, zboruri, convalescenta, ouat, temperature extreme – iarna-vara – etc.).
Raportează
raresboa 4 septembrie 2011  
Principalele boli care pot afecta porumbeii noştrii şi medicaţia aferentă acestor boli.
De preferat să folosim produse din import create special pentru porumbei.
BOLI VIRALE
1.Pseudopesta aviară (Boala de Newcastel)
2.Paramixoviroza
3.Difterovariola
BOLI BACTERIENE
1.Salmonelozele
2.Colibaciloza
3.Mixoplasmoza
4.Chlamidioza (Ornitoza-Psittacoza)
5.Pasteureloza
6.Stafilococia
7.Streptococia
BOLI PARAZITARE
1.Coccidioza
2.Tricomonoza
3.Râia
BOLI MICOTICE
1.Candidoza
2.Aspergiloza
BOLI VIRALE
PREVENTIA PARAMIXOVIROZEI
Paramixoviroza este o boală infecţioasă virală care afectează atât adulţii cât şi tineretul. Singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea profilactică. Se vaccinează pui de porumbei începând cu vârsta de 30 zile (de la ecloziune) precum şi păsările adulte nevaccinate.
Dacă folosim produsele Romvac, se utilizează pentru prima vaccinare VACCIN VIU AVIPESTISOTA administrat oculo-conjuctival.
După un interval de 2 săptămâni efectivele se revaccinează cu vaccin inactivat PARAMIXOVACOL.
Dacă folosim produse Institutul Pasteur, se utilizează pentru prevenţia Pseudopestei aviare vaccinurile: NEDEVAC COL sau NEWVAC LA SOTA.
Produsul COLUMBOVAC are dublă acţiune, atât în prevenţia pseudopestei aviare cât şi pentru paramixoviroxă.
În scopul reducerii efectului de stres de vaccinare, se recomandă cu 2 zile anterior vaccinării şi alte 3 zile dupa vaccinare să se administreze:
a)COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL
b)Medicaţie antimicrobiană cu unul dintre următoarele produse:
ENROFLOXAROM- 1ml/litru apă;
NORFLOXAROM- 1ml/litru apă;
FLUMEQUINOROM- 1ml/litru apă
PREVENTIA DIFTERO-VARIOLEI (vărsatul).
Pentru prevenţie se foloseşte VACCIN VIU ROMPORPOX ( Romvac) sau COLUMBO DIV ( Institutul Pasteur).
ATENŢIE: Cu 5 zile anterior vaccinării şi 5 zile după vaccinare este interzis folosirea unor antibiotice.
În schimb se recomandă folosirea de vitamine în apă: COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL (1-2 ml/ litru apă), VITA B COMPLEX (2 ml/litru apă), VITAMINA AD3E (1ml/litru apă).
REGULĂ: Anterior operaţiunilor de vaccinare cu circa 7-10 zile efectivele de porumbei vor fi deparazitate atât pentru paraziţii interni, cât şi externi.
Pentru viermii intestinali şi alţi paraziti interni se foloseşte ROMBENDAZOL sau SINGAL.
Pentru prevenirea şi combaterea Tricomonozei se folosesc produse pe bază de metronidazol. Un astfel de produs este COLUMBOVIOFORT comprimate sau ROMETRONIDAZOL.
Pentru parazitii externi se foloseşte ROMPARASECT. Se recomandă de asemenea cel puţin 1 dată/ săptămână îmbăierea porumbeilor cu sare/pudră de baie cu unul dintre produsele din import.
BOLI BACTERIENE
Pentru depistarea bolilor bacteriene se recomandă, un examen de laborator, iar tratamentul să fie administrat în urma unei antibiograme.
După administrarea tratamentului medicamentos, la câteva zile, se recomandă administrarea unui complex de vitamine (CPB, ROMBIOTIM, etc)
SALMONELOZA
Este o boală gravă cu implicaţii dramatice.
Tratamentul curativ se poate realiza cu ENROFLOXAROM (1 ml/litru apă), 5-7 zile consecutiv.
Alte produse: NORFLOXAROM, FLUMEQUINOROM, TRIMETOSEPT, etc.
COLIBACILOZA
Afectează atât puii, cât şi adulţii.
Produse folosite: ENROFLOXAROM, NORFLOXAROM, COLISTIROM, GENTAMICINA, DOXICICLINA.
MICOPLASMOZA
Este o boală ce afectează în special aparatul respirator.
Micoplasmoza este prezentă în stare inactivă la generaţii succesive de păsări datorită faptului că se transmite prin ouă.
Infecţia poate să se declanşeze când dispune de factori favorizanţi: stres, vaccinări, supra aglomeraţie, transporturi grele şi lungi, mizerie în crescătorie, etc.
Tratamentul se poate realiza timp de 5-7 zile şi repetat după o pauză de 3 zile.
Produse folosite: OXITETRACICLINA pulbere, ERITROM (1-2 gr/litru apă/zi), TYLAVET pulbere, ENROFLOXAROM (1 ml/litru apă/zi), AVIAN PROTECT pulbere ( 1 gr/litru apă/zi) sau comprimate (1cpr/kg greutate vie/zi).
CHLAMIDIOZA (ORNITOZA-PSITTACOZA)
Provoacă leziuni în special la nivelul aparatului respirator. Mare atenţie ornitoza este contagioasă şi se transmite la om.
Tratament - se recomanda DOXICICLINA pulbere hidrosolubilă, în doză de 15 mg/kg greutate vie/zi, minim 14 zile, administrată de preferinţă în apă distilată sau deionizată.
Sunt necesare perioade repetate de tratament.
PASTEURELOZA, STAFILOCOCIA, STREPTOCOCIA
Sunt de asemenea boli infecţioase care ne pot afecta porumbeii.
Produse folosite: AMOXINEOVIT, COLISTIROM, DOXICICLINA, ENROFLOXAROM. OXIROM, OXIVIT, OXITETRACICLINA, TRIMETOSEPT, NORFLOXAROM, etc.
BOLI PARAZITATE
TRICOMONOZA(mălai)
Pentru prevenirea şi combaterea Tricomonozei se folosesc produse pe bază de METRONIDAZOL. Doza preventivă este de 20-25 mg/ porumbel/zi, timp de 3-5 zile, iar cea curativă este de 50 mg/porumbel/zi, timp de 5-7 zile consecutiv.
Individual putem folosi COLUMBOVIOFORT comprimate de 10 mg ROMETRONIDAZOL.
COCCIDIOZA
Tratamentul se poate administra individual cu SULFACOCCIROM comprimate (1 cpr/500gr. greutate vie/zi), în 2 reprize de 2 zile consecutiv, despărţite de o pauză de 3 zile.
BOLI MICOTICE
Pentru evitarea neplăcutelor boli micotice se recomandă curăţenie permanentă în crescătorie, evitarea introducerii de păsări necunoscute în crescătorie şi de asemenea dezinfecţia profilactică şi de necesitate a adăposturilor.
Se poate folosi DECONTAMINOL soluţie 0,5% pulverizat uniform în adăposturi
Raportează
raresboa 4 septembrie 2011  
tratamente naturale

DROJDIA DE BERE CEA DIN COMERT UN CUBULET LA 1,5-2KG MANCARE,IAR USTUROIUL 7 CATEI MEDII LA LITRUL DE APA PUSI LA MACERAT SAU O CAPATANA SECTIONATA IN 4 LASATA 5-7 ZILE IN ADAPATOARE APA REINPROSPATATA ZILNIC.

pisez o capatzana de usturoi la 1,5 L de apa si las la macerat intre 7-10 zile dupa care strecor si adaug miere si mai las inca 3-4 zile la macerat .. solutzia obtzinuta …o pun in apa porumbeilor…insa cantitatea o pun dupa ochi …nu am o masura prestabilita …….
Ca urmare a acestui tratament am scapat porumbeii de viermisori..
Otetul de mere e bun pt prevenire salmonelei.Datorita acidului acetic acest produs odata ajuns in intestine omoara bacterile care provoaca salmonela. otetul de mere se da in felul urmator,15-20 grame la 2,5 litri apa.se da de 3,4 ori pe saptamana,luni da,marti nu,miercuri da si tot asa,se intrerupe cand se administreaza alte vitamine sau probiotice


Cocktail (pentru 8 – 10 porumbei): are efect antimicrobian, antihelmintic si este un bun revigorant.
? 200 – 300 ml suc de morcov
? doua linguri de miere
? zeama de la o jumatate de lamaie
? 2 – 3 catei de usturoi
Se amesteca sucul proaspat de morcovi cu mierea, usturoiul si zeama de lamaie.
Cocktail-ul acesta “se serveste” din trei in trei zile in apa. O lingura la 2 litrii de apa.

S-a demonstrat in practica, ca, atat mierea cat si usturoiul, sunt o sursa naturala de reglare a metabolismului porumbeilor si nu numai, deasemenea, joaca un rol important in tratamentul anumitor afectiuni, in special a bolilor produde de bacterii, dar si ca adjuvant in recuperarea post-traumatorie; fie in urma unor tratamente prelungite cu antibiotice sintetice si semisintetice fie in urma sosirilor de la concursurile deosebit de grele, regland flora intestinala si ajutand foarte mult digestia. Deasemenea, complexul de vitamine B existent in drojdia de bere ( fie ea pulbere sau cuburi solide ) are un mare rol nutritional, ajutand atat flora intestinala cat si in producerea subsantelor ce sunt direct raspunzatoare de functiile hepatice cardiace si circulatorii. Fiind vorba de componente naturale, chiar daca se depaseste o anumita doza, consider ca nu e o imperioasa problema, cu atat mai mult cu cat sta in mana noastra controlul sau reglajul adjuvantelor. Putina atentie cu mierea; poate provova diaree daca se administreaza continuu in cantitati mai mari decat 1,2 linguri la 1 L de apa. Daca administrati miere, puneti in apa si putina zeama de lamaie; le place porumbeilor foarte mult, iar acidul ascorbic, are un puternic rol antiinfectios, crescand functiile imunitare si rezistenta la boli. Daca administrati in hrana drojdie de bere cu usturoi, atunci nu-l mai folositi si in apa. Daca il administrati ( usturoiul ) in apa, atunci, va recomand ca drojdia de bere sa o dati folosind ca “liant” un iaurt probiotic din gama celor cu bifydus sau echivalentele. Cautati cat mai mult ca porumbeii sa primeasca o hrana cat mai curata posibil, fara praf sau mucegai, din boabe sanatoase si perfect coapte, cu diverse seminte, stabilind ratii in functie de scopul urmarit


se mai poate face si sirop de usturoi
dozajul este: 2kg ceapa rosie ardeleneasca nu de apa,1kg de usturoi si unulde zahar.se da la masina de tocat ceapa si usturoiul se pun intrun bidon de 5 l apoi se pune zaharul si se agita putin sa se amestece .
se lasa 2 luni la loc racoros si ferit de lumina
apoi se pune intr-un tifon si se scurge zeama,dupa ce sa scurs se pune in ceva si se lasa vreo cateva zile sa se decanteze drojdia,supa ce sa decantat trageti cu ceva siropul de culoarea coniacului.Este foarte bun in apa cat si pe mancare cu drojdie de bere.

la tratamentele impotriva salmonelozei si mai ales la vaccinarea contra paramixovirozei, pe care, va recomand sa nu le faceti cu cel putin 6 pana la 4 saptamani inainte de ouat. Fiti moderat cu antibioticele si tratati numai porumbeii care au intr-adevar mari probleme ( nu la gramada ) Asigurati-le porumbeilor Dvs o hrana eficienta, un adapost bine igienizat si un aport de saruri si minerale adecvat scopului urmarit. Cautati sa va tratati porumbeii in timp util fara a va suprapune cu bioritmul porumbeilor ( ouat, naparlit, etc. ) Se stie ca orice interventie artificiala are si latura sa negativa ce isi va lasa amprenta asupra starii generale a coloniei Dvs


reteta unui columbofil cu 50 de ani de experienta , ai nevoie de 1 ceapa mare,2 capatini de usturoi,500ml otet de mere cu miere 1,50gr miere de albine.se curata ceapa si usturoiul , se se dau la robot se adauga ,otetul apoi mierea se se amesteca toate circa 5 minute . se pune 0 lingura mare la litru de apa de 2 ori pe saptamana.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.