22 poze   12526 vizite

8-METODE HRANA tainul zilnic


Comentarii album • 3
georgecs 31 ianuarie 2014  
tino tot asa
Raportează
raresboa 4 septembrie 2011  
album: DESPRE HRANA SI CELE NECESARE PORUMBEILOR NOSTRI [modifică]
Descriere album: Pe piata exista granule de hrana prefabricata pentru porumbei, binentele ca nu toate retele existente sunt deosebit de bune. O hrana granulata care contine toate substantele nutritive, minerale,oligoelemente si vitamine in cantitatile necesare este ideala pentru organismul porumbeilor.

Hrana verde nu este neaparat necesara pentru o alimentatie sanatoasa, atunci cand hrana prefabricata contine suficiente vitamine de asemenea, administrarea de pietricele si bucati de melci si scoici nu mai este si indispensabila, desi in general este recomandata pentru ca porumebilor le place sa ciuguleasca pietricele din instinct, ca si sa consume verdeturi si frunze de salata ( cine are gradina stie la ce ma refer).

Administrarea de vitamine pe perioade scurte de timp nu este utila, deoarece organismul are nevoie de ele in mod constant. Numai cele solubile in grasime, si anume vitaminele A, D, E, si K, pot fi depositate in corp. Celelalte de exemplu vitamile B sunt eliminate deseori din corp inainte de a putea fi valorificate in totalitate. Hrana presata este deobicei vitaminizata, astfel incat substantele cele mai necesare intra in organism in mod constant. Porumbeii devin mai rezistenti la infectii si dau un randament mai bun.

Este foarte important ca porumbeii hraniti corespunzator imbatranesc mai greu si se imperecheaza cu mai mlt succes pana la varste mai inaintate. Astfel porumbei de valoare isi pot transmite materialul genetic mai departe.

Granulele de hrana prefabricata trebuie sa aiba o culoare deschisa, pentru a parea mai atragatoare porumbeilor. Cele intunecate la culoare nu sunt consumate cu pofta decat atunci cand nu exista hrana mai deschisa. Pasarile nu se hranesc in functie de continutul in substanta nutritive, ci in functie de preferintele lor subiective.

Hrana granulata poate contine medicamente impotriva anumitor afectiuni frecvente, cum ar fi coccidioza si trichomonoza.

Sursa: Cresterea porumbeilor, Henrich Mackrott


Minerale si oligoelemente
aprilie 30, 2008

Mineralele sunt anumite saruri de calciu, fosfor, sodiu, potasiu sau magneziu. Ele sunt indispensabile in formarea scheletului, ca si in osmoza celulelor sau pentru transformarea altor substante. In hrana obisnuita lipsesc cantitatile corespunzatoare de calci, fosfor si sodiu, ele trebuind adaugate ca suplimente nutritive. Exista mai mult de zece oligoelemente indispensabile vietii. Majoritatea se gasesc in cantitati suficiente in hrana. Altele precum fierul, cuprul, manganul, iodul, seleniul, trebuiesc adaugate, sub forma de saruri, la hrana porumbeilor.

Fierul si cuprul alcatuiesc glodulele rosii ale sangelui. O lipsa ( a acestora) poate duce la scaderea numarului globulelor rosii, ceea ce duce larandul ei la o scadere a rezistentei organismului. Vitaminele necesare sunt prezente in hrana, insa atunci cand pasarile depun oua sau zboara un timp indelungat, ele tebuiesc suplimentate in hrana si apa de abut.

Unele vitamine sunt solubile in grasimie, iar celelalte in apa. Dintre cele solubile in ingrasime, enumeram vitaminele A, D3, E si K, solubile in apa sunt vitaminle B1, B2, B6, B12, acidul nocotinic, acidul pantotenic, acidul folic, biotina, cholina si vitamina C. Administrarea de hrana presata vitaminizata este sificienta pentru acoperirea necesrului de hrana pentru pasarile noastre



Hranirea porumbeilor
aprilie 30, 2008

In functie de anotimp si de numerosi alti factori, compozitia hranei poate varia. Pewrechile reproducatoare primesc in perioada de inmultire o hrana speciala. pasarilor tinere li se va administra alt sortiment de hrana, toamna toti porumbeii vor primii hrana corespunzatoare perioadei de naparlire, iar iarna alimentele vor fi bogate in energie.

Daca necesarul porumbeilor este acoperit in totalitate nu se poate sti sigur. Amestecurile de graunte contin deseori preaputine minerale, vitamine si oligoelemente. Multi crescatori folosesc amestecuri imbogatite cu minerale sau concentrate de vitamine introduse in hrana si in apa de baut. Oricum, este mult mai comod sa utilizam hrana de calitate care contine toate elementele necesare, se recomanda hrana presata.

Cea mai simpla forma de hranire este administrarea de granule prefabricate, unde nu mai este necesaras decat supravegherea dozajului. Sau putem realiza un dozaj de 2/3 graunte si o treime granule pentru completare.

Cand hranirea este optima, porumbeii se inmultesc cu mult spor, puii cresc mult mai repede, penajul este unul stralucitor iar naparlirea are loc fara probleme.

Cand vrem sa procedam corect, trebuie sa ne documentam intai asupra necesitatilor de substante nutritive ale pasarilor, sa stim cum valorifica porumbeii fiecare substanta. Prin hranirea zilnica nu trebuie numai sa potolim foamea pasarilor, ci trebuie sa le mentinem sanatoase, sa le permitem o reproducere si o dezvoltare fara probleme, si o crestere raprida si sanatoasa a puilor. In cazul raselor zburatoare, acestea trebuie sa poata zbura un timp indelungat fara sa dea semne de oboseala.



Sursa: Cresterea porumbeilor, Heinrich Mackrott



Preferintele porumbeilor in materie de hrana
martie 18, 2008

Ca si in cazul oricarui animal domestic, exista anumite feluri de hrana pe care porumbeii le apreciaza mai mult; cand vor primi un amestec de hrana, ei vor ciuguli mai intai sortimentele lor preferate. Aprecierea depinde si de obisnuinta sau anotimp. urmatorul clasament poate sa varieze de la caz la caz:

arahide

floarea-soarelui

mazare galbena

mazariche

orez decorticat

grau

porumb cu bobul mic

seminte de ovaz

mazare verde

seminte de rapita

mazare maro

fasole cu bobul mic

Porumbeii isi aleg hrana de obicei dupa aspect, nu dupa gust, pentru ca simtul gustului nu este deosebit de dezvoltat. Ei vor prefera, ca si multe alte pasari, hrana deschisa la culoare. Cand vremea este rece, ei vor consuma chiar boabe mari de porumb, pentru ca temperaturile scazute stimuleaza apetitul pasarilor si porumbeii vor inghitii cu pofta tot ce le pare comestibil.

Multi crescatori considera ca, daca un anume fel de mancare le place porumbeilor, acesta este si sanatos. Unele boabe sunt consumate cu mare placere de porumbei, dar au un continut prea mare de proteine si grasimi pentru a fi introduse pe termen lung. Alteori, hrana nu acopera necesarul de minerale, oligoelemente si vitamine. Graul este unul din alimentele preferate, insa contine prea putina albumina pentru a putea sta la baza hranei pasarilor tinere. De asemenea, toate semintele duc lipsa de anumite vitamine si minerale foarte importante, care trebuie adaugate pe alte cai in alimentatie.

Printre alimentele cele mai apreciate se numara arahidele curatate de coaja. Acestea sunt foarte bogate in albumina si grasimi, completand cu succes un meniu alcatuit din cereale.

Sursa: Cresterea Porumbeilor, HEINRICH MACKROTT
Raportează
raresboa 4 septembrie 2011  
ALIMENTAŢIA, reţetele de hrană diferă foarte mult.
Celor care nu stau tot timpul lângă porumbei le recomand sistemul Marc Roosens: “hrana la discreţie şi tot timpul”. Le administrăm un amestec format din: porumb, grâu, floarea-soarelui, mazăre, orz, in, mei, cânepă, etc.
De regulă procentele sunt: 20-25% porumb, 20-25% grâu, 15-20% mazăre, 20-25% orz, 5% floarea-soarelui. Inul, mei, cânepa mai mult ca desert.
În funcţie de compartiment: matca, pui, zburători, raţia este ajustată.
Mazărea: este folosită doar cea galbenă, este foarte bună pentru dezvoltarea musculară, astfel încât o găsim în procent mai mare la matcă şi pui.
Orzul: asigură supleţea musculară şi ajută la o bună năpârlire; de asemenea folosit în orice cantitate nu îngraşă. Se foloseşte cu preponderenţă la zburători şi la puii care ies la zbor. Iarna se găseşte în amestecul de boabe, ce formează hrana, în procent de peste 50%.

Cânepa: are efecte holocinagene dacă este consumată la discreţie. Mare atenţie, mai ales că este printre seminţele preferate de către porumbei.
Putem să-i ,,dezmierdăm” şi cu o salată foarte bogată în vitamine: păpădie, salată, lăptuci, frunze de ceapă verde, stevie, etc. Se toacă toate mărunt şi se presara sare. Porumbeii o vor devora.

Vitamine

Mierea - conţine 40% fructoza, 30% glucoza.
Nu se pune în apă în fiecare zi ci după cum urmează: Vineri şi Sâmbătă dacă cursa este Duminica, Luni şi Marţi dacă îmbarcarea este Miercuri. Se folosesc 1-2 linguri pline pentru 2 l apă.
Complexul de vitamine se adaugă în apă o dată sau cel mult de 2 ori pe săptămână. Să ne asigurăm că vitaminele au în componenţă D şi D3 care dau cea mai mare energie. Să nu lăsăm apa ce conţine vitaminele la soare deoarece acesta poate distruge o parte din ele.
După tratamentele medicamentoase la 1, 2 zile se adaugă vitamine în apă niciodată în timpul tratamentului.
Vitamina A: prezenţa în porumb, mazăre, verdeţuri. Importanţa în creştere, la vedere. Nu este necesar un adaos suplimentar în hrană.
Vitamina B: sunt peste 10 feluri de vitamina B, este foarte importantă în concursuri. Se găseşte în legume şi drojdia de bere.
Vitamina C: se găseşte în vegetale proaspete, lămâie, portocale, etc. Are un rol important în procesul de recuperare. Se poate administra doar când porumbeii sunt în recuperare după o boală. Vitamina C se produce de către organismul porumbeilor, au această capacitate.
Vitamina D: are un rol important în formarea oaselor. Este produsă de porumbei dacă au suficienţă lumină solară. Este foarte important să aibă hrană suficientă şi diferite feluri de legume în hrană. Seminţele de cânepă, fasole şi alune, dacă sunt administrate, trebuie numai în procente mici nu puse la dispoziţie în cantităţi mari.
Vitamina E: este foarte importantă pentru fertilitate. Se găseşte din abundenţă în germenii de grâu, porumb şi mazăre. O suplimentare în hrană cu această vitamină nu este necesară, doar dacă sunt probleme cu fertilitatea.
Vitamina K: este necesară pentru circulaţia sangvină. Vitamina K este prezentă în plantele verzi.
Vitaminele care sunt solubile sunt stocate în ficat. Vitaminele solubile în apă sunt pentru consumul imediat pentru concursuri, pentru energie. Astfel de vitamine AO3, E, K3, B1, B2, B6, B12,. Biotin. A se verifica prospectul complexului de vitamine. Se folosesc morcovii pentru vitamina A şi orz în drojdia de bere pentru vitamina B.
Apa trebuie să fie curată şi dacă se poate să fie schimbată la 24 h.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.